Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018 Magyar Festészet Napja

A síktól a térig, a tértől a síkig - plasztikus képek kiállítása meghívó és a képeim

thumbnail_sikplasztikai_kiallitas_meghivo.jpg

thumbnail_sikplasztikai_kiallitas_kep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

img_1114.jpg

 

 

 

 

 

 

img_1112.jpgimg_1113.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

# 10+1 nap fókuszálás, terápia 

 

Környezetünk egyre gyorsabb tempót diktál. Hajlamosak vagyunk ennek a tempónak átadni magunkat. Sietek, leginkább kifelé figyelek, a megújuló és egyre 
nagyobb iramban érkező információkra. Ebben a forgatagban sokszor összezavarodok, olykor nem is tudom, mi történik velem. 
Ezeket az érzéseinket ritkán tudatosítjuk, szavakkal sem tudjuk kifejezni. Miért hagyjuk ezeket kárba veszni? Elakadunk, mivel nem akarunk szembenézni, mi az, amit nem tudtunk még magunknak vagy embertársunknak megbocsátani. 
Gondolataink rezonálnak a pillanatnyi érzéseinkre. Érdemes odahallgatnunk bölcsességére. Ilyenkor együtt érzően fordulok oda magunkhoz. Minél többször teszem ezt, annál közelebb jutok, hogy egységben érezzem magam. A fókuszálás során újra odahallgathatunk testünk jelzéseire. Megérezhetjük, hogy belső testi történéseink hogyan követik gondjainkat és pillanatnyi érzéseinket, örömeinket, aggodalmainkat, felmerülő emlékeinket, belső képeinket. Összeköttetésbe kerülhetünk a bennünk állandóan mozgásban levő ún. pszichofiziológiai áramlattal „hogy puszta gondolatainknál, érzelmeinknél mélyebb szintről éljük meg önmagunkat”(Gendlin). 
Ebben a folyamatban kerültem visz-sza a belső gyerekhez, de a bennem élő és működő belső kritikushoz is. A bensőséges és kalandos folyamatba készült a könyvem.

 

44921206_483336285521604_5644385912335892480_o.jpg